Pur și simplu un gust autentic de vară!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 300 g roșii cherry
- ulei de măsline pentru a stropi
- 50 g parmesan ras
- 2 ouă
- 280 ml smântână
- 1 mână frunze de busuioc, tocate
Pentru aluat:
- 280 g făină
- 140 g unt rece, tăiat cuburi
Modalitate de preparare:
- Pentru a face aluatul, amestecați făina și untul într-un castron, apoi frământați cu vârful degetelor până când ingredientele s-au amestecat și obțineți un aluat sfărâmicios.
- Adaugați 8 linguri de apă rece, apoi combinați totul cu mâinile.
- Dați forma unei bile și lăsați aluatul la rece pentru 30 de minute minim. Poate fi păstrat la rece timp de 2 zile.
- Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, o foaie cu aproximativ 5 cm mai mare decât forma de tartă de 25 cm.
- Utilizați sucitorul pentru a întinde foaia și pentru a fi montată în tavă.
- Presați bine aluatul în tavă și lăsați la rece pentru încă 20 de minute.
- Încălziți cuptorul la 200 de grade.
- Într-o mică tigaie, amestecați roșiile cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.
- Se pun roșiile la jumătatea cuptorului.
- Înțepați din loc în loc tarta cu o furculiță.
- Acoperiți cu o foaie de copt și adăugați boabe de fasole pentru a stop acreșterea aluatului.
- Coaceți tarta timp de 20 de minute, scoateți hârtia și boabele fasole, apoi lăsați pentru încă 5-10 min în cuptor.
- Scoateți tarta și roșiile din cuptor în același timp.
- În timp ce tarta este la cuptor, bateți ouăle într-un castron mare.
- Treptat, se adaugă smântâna, apoi se încorporează busuiocul și se asezonează după gust.
- Când tarta este gata, se presară jumătate din brânză deasupra bazei, se împrăștie roșiile, se toarnă deasupra amestecul de smântână, apoi în cele din urmă împrăștie peste tot restul de parmesan.
- Se dă la cuptor timp de 20-25 de minute, până când tarta capătă o culoare aurie.
- Se lasă să se răcească apoi se scoate din formă.
- Presărați deasupra busuiocul rămas și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu