Cureti ceapa de coaja si o tai rondele subtiri. Rumenesti ceapa cu 3 linguri de ulei in tigaie pana devine auriu-maronie. Condimentezi cu sare si piper.
Scoti foile de aluat din ambalaj, nelasandu-le sa se decongeleze. Le intinzi intr-o tava de copt unsa cu grasime (unt, margarina sau ulei) una peste alta. Peste ele asezi ceapa. Speli rosiile, le tai felii si le asezi peste ceapa. Pui sare si piper, apoi maslinele.
Stropesti tarta cu legume cu 2-3 linguri de ulei de masline si o dai la cuptorul incins la 200° pentru 25-30 de minute, pana devine aurie.
O aduci la masa decorata cu frunzulite de busuioc.
Poza principala
Galerie foto
4-5 cepe albe mari
ulei de masline
4-5 rosii coapte mari
busuioc proaspat
4 linguri de masline negre
6 foi de aluat congelat
sare, piper
Busuiocul se cultiva de peste 5000 de ani si unii specialisti in arta culinara il considera „regele condimentelor.“ Reteta noastra de tarta cu rosii, ceapa, masline si usturoi este foarte usoara de pregatit si este si excelenta pentru zilele de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu