Cerne faina intr-un castron impreuna cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune 125 g de unt topit si oul batut cu zaharul.
Framanta toate aceste ingrediente pana obtii un aluat legat. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece minimum doua ore.
Intinde aluatul intr-o forma unsa cu unt. Lasa la rece pana cureti rubarba si o tai in bucati de 10 cm.
Asaza rubarba peste aluat. Toarna smantana amestecata energic cu zaharul, faina si un praf de scortisoara. Lasa la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Revista Femeia de Azi
Poza principala
Galerie foto
PENTRU ALUAT:
125 g unt
250 g faina
1 lingura cu zahar
1 ou
sare
PENTRU UMPLUTURA:
500 g rubarba
150 g smantana
50 g zahar
10 g faina
scortisoara
Serveste aceasta tarta in ziua prepararii, deoarece rubarba lasa foarte multa zeama si blatul se va inmuia foarte tare!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu