Home » Mâncăruri » Tartă cu smochine și cremă de ricotta
Aperitive, salate, sosuri Mâncăruri

Tartă cu smochine și cremă de ricotta

tartă cu smochine

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi – tartă cu smochine – este un deliciu pe care mai rar îl găsești în comerț.

Smochinele sunt o sursă prețioasă de calciu, dar și de potasiu. Aceste minerale pot lucra împreună pentru a îmbunătăți densitatea osoasă, care, la rândul său, poate preveni afecțiuni precum osteoporoza. Studiile arată că o dietă bogată în potasiu, în special, poate susține sistemul osos.

Prăjitura îmbină aroma exotică a smochinelor cu o delicioasă cremă de brânză ricotta vanilată. Prepară această tartă de smochine oricând ai nevoie de un desert deosebit pentru familie sau pentru musafiri.

Ingrediente (6-8 porții)

Pentru blat

  • 0 cană cu făină
  • 200 g unt
  • un ou
  • 1-2 linguri zahăr brun

Pentru cremă

  • 500 g brânză ricotta
  • 80 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguri zahăr
  • 3-4 linguri făină
  • 2 ouă

Pentru topping

  • 3 smochine tăiate felii subțiri
  • miere

Mod de preparare

Amestecă făina cu untul topit, oul și  zahărul. Obții o compoziție sfărâmicioasă, pe care o pui o oră la frigider, apoi o așezi într-o tavă rotundă. Nu uita să ungi tava înainte, cu unt sau ulei! Pune-o la cuptor 15 minute, până obții o crustă aurie.

Amestecă brânza ricotta cu laptele, zahărul și zahărul vanilat. Adaugi ouăle și continui să mixezi. La final adaugi făina. Ouăle sunt opționale – dacă dorești o cremă de brânză mai densă, este de preferat să nu mai adaugi ouă. Pentru o cremă mai pufoasă, poți adăuga 2-3 ouă. Vei obține astfel o cremă de brânză, pe care o torni peste blatul de biscuiți.

Coci tarta la foc mediu, timp de 30-40 de minute, până ce devine aurie și crapă puțin pe margini. După acest timp, scoți tarta și o lași la răcit 10-15 minute. Așezi apoi smochinele și torni miere peste acestea.

 

Sursă foto: 123rf

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.