tartă cu spanac si oua

1. Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă până ce se omogenizează și nu se mai prinde de mâini. Pune-l în folie și lasă-l la frigider măcar o oră.

2. Opărește spanacul 2-3 minute în apă cu sare, scurge-l și trece-l printr-un jet de apă rece, apoi lasă-l din nou la scurs.

3. Într-un castron, amestecă două ouă cu mozzarella, ricotta, câteva frunze de oregano tocate (sau o linguriță rasă cu oregano uscat), sare și piper proaspăt măcinat. Adaugă spanacul și amestecă.

4. Împarte aluatul în două și întinde două foi după mărimea tăvii de copt. Așază una din ele în formă, toarnă amestecul de spanac. Nivelează cu o furculiță.

5. Din loc în loc, pune patru ouă fierte separat. Acoperă cu a doua foaie de aluat, răsucește marginile și unge deasupra cu ou bătut. Dă la cuptorul încins pentru o oră sau până ce tarta cu spanac si oua capătă culoarea aurie.

 

Tartă cu spanac, nuci și brânză Camembert

Poza principala

tarta_cu_spanac__fotolia_48123724_subscription_xxl.jpg_c_marco_mayer_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g spanac

7 ouă

80 g mozzarella/parmezan

400 g ricotta

frunze de oregano

sare

piper

 

pentru aluat:

350 g făină

1 pachet de margarină

7 linguri cu apă

1 lingură cu oțet

sare

 

Plăcintă cu spanac și brânză

Pentru masa de Paște, surprinde-ți invitații cu o felie de tartă cu spanac si oua: delicată, gustoasă și surprinzătoare.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE