Home » Tartă cu spanac și roșii

Tartă cu spanac și roșii

1. Cerne făina (de preferat, de patiserie) într-un castron și adaugă un vârf de cuțit de sare. Pune untul rece tăiat în cubulețe. Amestecă apoi cu o furculiță sau cu vârful degetelor și toarnă apă rece ca gheața cât să se lege aluatul. Învelește-l în folie alimentară și dă-l la rece 30 de minute.

2. Opărește 2-3 minute spanacul curățat și pune-l la scurs. Taie-l mărunt. Bate ouăle, adaugă smântâna și amidonul de porumb, sare și piper după gust, iar la fi nal spanacul.

3. Întinde aluatul în forma de copt și dă-l la cuptor zece minute. Toarnă umplutura și înfi ge din loc în loc roșii cherry. Dă la cuptor 40-50 de minute.

 

 

Cum sa faci rosii uscate?

Taie în jumătăți 1 kg de roșii cherry și așază-le într-o tavă cu partea tăiată în sus. Pune sare și busuioc și dă la cuptorul încins, la flacără foarte mică, pe grătarul de sus. Dacă flacăra e prea puternică, lasă ușa întredeschisă. Când roșiile s-au uscat bine, pune-le într-un borcan și acoperă-le cu ulei.

 

Garnitură excelentă pentru carnea de pui

Când îți rămân câteva roșioare, pune-le într-un borcan după ce le-ai înțepat cu o scobitoare, adaugă câteva frunze de busuioc, zece boabe de piper, 3-4 căței de usturoi și puțină sare. Pune capacul fără să-l înșurubezi și bagă în cuptorul încins pentru 50 de minute. Scoate și înșurubează capacul. Aceste roșii sunt o garnitură excelentă pentru pui.

credit foto: © Yevgeniya Shal – Fotolia.com

Poza principala

tarta_cu_spanac_si_rosii_fotolia_38890805_subscription_xxl.jpg_c_yevgeniya_shal_-_fotolia.com_mica.jpg

200 g făină

100 g unt

sare

apă rece ca gheața

 

pentru umplutură:

200 g spanac

2-3 ouă

200 g smântână

1 linguriță cu amidon

sare

piper

roşii cherry

Tartă cu spanac și roșii, un preparat ideal pentru cină.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.