Separi galbenusul de albusul unui ou. Galbenusul il amesteci cu 2-3 linguri de smantana si il dai deoparte.
Din faina, migdale, ½ lingurita de sare, 1 albus, 2 linguri de apa si unt framanti un aluat pe care-l acoperi cu folie alimentara transparenta si-l dai la frigider.
Speli spanacul. Oparesti frunzele cateva secunde in apa cu sare, apoi le lasi sa se scurga. Le tai grosier. Cu o furculita, zdrobesti branza Feta. Prajesti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime. Smantana ramasa o amesteci cu laptele, restul de oua, sare, piper si nucsoara.
Pe o suprafata tapetata cu faina intinzi doua treimi din aluat, obtinand o foaie de ½ cm grosime. In forma de tarta deja unsa cu grasime asezi foaia de coca, iar peste ea pui spanac, Feta si semintele de pin. Torni smantana si ouale.
Aluatul ramas il intinzi si-l pui capac peste tarta, presand pe margini. Ce ramane din el mai intinzi o data si cu rotita de taiat coca (sau cu un cutit) obtii fasii subtiri.
Pui peste tarta amestecul de galbenus si smantana, asezi decorativ fasiile de aluat si dai tarta la cuptor 35 de minute, la 200°. O lasi la racit putin, o tai in bucati si o aduci calda la masa.
Revista FEMEIA.
100 ml lapte
200 g faina
100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase)
200 g smantana
4 oua
sare
120 g unt
1 kg de spanac
200 g branza Feta
2-3 linguri de seminte de pin
piper, nucsoara rasa
grasime pentru uns forma de copt
Adaugă comentariu