1.Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul sau apa, dă aluatului o formă rotundă, înfoliază-l și dă-l la rece jumătate de oră.
2.Fierbe spanacul în apă cu sare pentru 2-3 minute şi scurge-l într-o sită, apoi toacă-l mărunt.
3.Adaugă deasupra somonul tăiat mărunt, ouăle bătute, sare şi piper. Amestecă bine totul.
4.Pune aluatul în tavă şi coace-l pentru 15 minute. Pune deasupra unplutura de spanac şi somon şi mai dă la copt 30-40 de minute sau până tarta capătă o culoare apetisantă. Feliază după ce s-a răcorit 10 minute.
credit foto: Thinckstock
pentru aluat:
200 g făină
125 g unt rece
1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)
sare
pentru umplutură:
300 g spanac
200 g somon fume
2 ouă
sare, piper
Adaugă comentariu