Home » Tarta cu spanac si somon

Tarta cu spanac si somon

1.Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul sau apa, dă aluatului o formă rotundă, înfoliază-l și dă-l la rece jumătate de oră.

2.Fierbe spanacul în apă cu sare pentru 2-3 minute şi scurge-l într-o sită, apoi toacă-l mărunt.

3.Adaugă deasupra somonul tăiat mărunt, ouăle bătute, sare şi piper. Amestecă bine totul.

4.Pune aluatul în tavă şi coace-l pentru 15 minute. Pune deasupra unplutura de spanac şi somon şi mai dă la copt 30-40 de minute sau până tarta capătă o culoare apetisantă. Feliază după ce s-a răcorit 10 minute.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

tarta_cu_spanac_si_somon_mi.jpg

pentru aluat:

200 g făină

125 g unt rece

1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)

sare

 

pentru umplutură:

300 g spanac

200 g somon fume

2 ouă

sare, piper

Tarta cu somon şi spanac este delicioasă şi la cină, dar şi a doua zi, la pachetul de la serviciu.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE