1. Spală bine spanacul și opărește-l în apă clocotită cu un praf de sare. Taie ceapa rondele și înăbușește-o în ulei. Adaugă spanacul scurs bine și tocat.
2. După ce s-au înăbușit bine, iar zeama pe care o lasă spanacul a scăzut, stinge focul, potrivește de sare și amestecă bine cu parmezanul.
3. Întinde puțin aluatul decongelat. Așază trei sferturi într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt, ridicând ușor marginile.
4. Pune amestecul de spanac, iar deasupra, așază din loc în loc, fâșii din restul de aluat. Unge cu gălbenuș tarta cu spanac și presară chimen. Lasă la cuptor, la foc moderat, 25-30 de minute.
5. Pentru a arăta și mai apetisant, pune pe tarta cu spanac, prin spațiile rămase goale, boabe de mazăre fierte separat sau cubulețe de ardei gras.
400 g aluat foitaj
500 g spanac
2 legături de ceapă verde
2 linguri cu parmezan
1ceșcuță cu mazăre
1 gălbenuș
chimen
ulei
sare
[…] Pune peste tarta amestecul de galbenus si smantana, aseaza decorativ fasiile de aluat si baga tarta cu spanac in cuptor pentru 35 de minute, la 200°. Las-o la racit putin, tai-o in bucati si serveste-o calda […]