Tarta cu sparanghel poate fi acel „ceva bun” la care visezi pentru o seară de filme sau un prânz ușor, fiind ideală și pentru a fi luată la pachet, la serviciu.
INGREDIENTE: |
Numar de porții: 6-8
|
Pentru aluat: | Pentru umplutură: |
|
|
Mod de preparare:
- Pregătiți pentru început aluatul.
- Cerneți făina într-un castron, faceți o adâncitură și puneți în centru untul la temperatura camerei.
- Adăugați gălbenușurile și frământați cu mâinile.
- Turnați laptele, adăugați un praf de sare și continuați să frământați pentru a obține un aluat omogen.
- Înveliți aluatul într-o folie alimentară și lăsați la frigider pentru 1 oră.
- În acest timp vă puteți ocupa de umplutură.
- Dacă folosiți sparanghel proaspăt, curățați-l de coajă și îndepărtați partea fibroasă, apoi puneți-l la fiert într-o cantitate suficientă de apă cu sare.
- Lăsați timp de 15 minute să fiarbă.
- Când este gata lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l în bucățele.
- Dacă folosiți sparanghel congelat, puneți-l la fiert pentru 5 minute.
- Topiți untul într-o tigaie, adăugați sparanghelul și condimentați cu sare, turmeric și piper.
- Lăsați sparanghelul în tigaie pentru 1 minut.
- Tăiați brânza în felii subțiri.
- Bateți ouăle cu laptele, smântâna și condimentați cu sare și piper.
- Ungeți cu unt o tavă cu 22 cm diametru și tapetați cu făină.
- Scoateți aluatul din frigider și luați două treimi din el.
- Întindeți aluatul cu sucitorul pentru a scoate o foaie cu care tapetați forma de tartă.
- Înțepați aluatul cu o furculiță din loc în loc.
- Adăugați un strat de sparanghel peste care așezați feliile de brânză și la final turnați amestecul de ouă.
- Din aluatul rămas, întindeți o foaie subțire cu care acoperiți tarta.
- Înțepați cu o furculiță și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 minute.
Credit Foto: Fotolia/ Iryna Melnyk
Facebook Comments
Adaugă comentariu