Home » Aperitive, salate, sosuri » Tarta cu sparanghel
Aperitive, salate, sosuri

Tarta cu sparanghel

Tarta cu sparanghel poate fi acel „ceva bun” la care visezi pentru o seară de filme sau un prânz ușor, fiind ideală și pentru a fi luată la pachet, la serviciu.

 

INGREDIENTE:
Numar de porții: 6-8
Pentru aluat:  Pentru umplutură: 
  • 270 g făină
  • 145 g unt
  • 3 linguri lapte 
  • 11 gălbenușuri 
  • sare
  • 600 g sparanghel proaspăt sau congelat
  • 100 g brânză la alegere
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 40 g unt
  • sare
  • piper
  • jumătate linguriță turmeric

Mod de preparare:

  1. Pregătiți pentru început aluatul.
  2. Cerneți făina într-un castron, faceți o adâncitură și puneți în centru untul la temperatura camerei.
  3. Adăugați gălbenușurile și frământați cu mâinile.
  4. Turnați laptele, adăugați un praf de sare și continuați să frământați pentru a obține un aluat omogen.
  5. Înveliți aluatul într-o folie alimentară și lăsați la frigider pentru 1 oră.
  6. În acest timp vă puteți ocupa de umplutură.
  7. Dacă folosiți sparanghel proaspăt, curățați-l de coajă și îndepărtați partea fibroasă, apoi puneți-l la fiert într-o cantitate suficientă de apă cu sare.
  8. Lăsați timp de 15 minute să fiarbă.
  9. Când este gata lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l în bucățele.
  10. Dacă folosiți sparanghel congelat, puneți-l la fiert pentru 5 minute. 
  11. Topiți untul într-o tigaie, adăugați sparanghelul și condimentați cu sare, turmeric și piper. 
  12. Lăsați sparanghelul în tigaie pentru 1 minut.
  13. Tăiați brânza în felii subțiri.
  14. Bateți ouăle cu laptele, smântâna și condimentați cu sare și piper.
  15. Ungeți cu unt o tavă cu 22 cm diametru și tapetați cu făină.
  16. Scoateți aluatul din frigider și luați două treimi din el.
  17. Întindeți aluatul cu sucitorul pentru a scoate o foaie cu care tapetați forma de tartă.
  18. Înțepați aluatul cu o furculiță din loc în loc.
  19. Adăugați un strat de sparanghel peste care așezați feliile de brânză și la final turnați amestecul de ouă.
  20. Din aluatul rămas, întindeți o foaie subțire cu care acoperiți tarta.
  21. Înțepați cu o furculiță și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 minute. 

  Credit Foto: Fotolia/ Iryna Melnyk

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.