Tartă cu vanilie și fructe

1.Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu untul moale. Pune amestecul în tava de tartă și presează bine, inclusiv pe margini. Dă la cuptorul încins 10-15 minute. Lasă să se răcească.

2.Într-un vas, freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia (după gust). Când ai obținut o cremă fină, încorporează amidonul și toarnă treptat laptele călduț (nu fierbinte).

3.Pune vasul la bain-marie și amestecă. Dă deoparte după ce crema a căptătat o consistență mai groasă. Pune untul și amestecă bine. Lasă să se răcească.

4.Toarnă crema de vanilie deasupra blatului de biscuiți și dă la rece. Pune deasupra fructele doar în momentul servirii.

credit foto: © Berna Şafoğlu – Fotolia.com

 

Tartă de ricotta cu ciocolată

Poza principala

tarta_cu_vanilie_fotolia_66083710_subscription_xxl-c_berna_safoglu_-_fotolia.com_mica.jpg

fructe de sezon

 

pentru blat: 

250 g biscuiți digestivi

100 g unt

 

pentru cremă:

3 gălbenușuri

500 ml lapte 3,5 % grăsime

3 linguri cu zahăr

2 linguri cu amidon

200 g unt

esență de vanilie

 

Tarta rustica

Ușor de pregătit, tarta cu vanilie și fructe va deveni desertul preferat al celor dragi.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE