1.Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu untul moale. Pune amestecul în tava de tartă și presează bine, inclusiv pe margini. Dă la cuptorul încins 10-15 minute. Lasă să se răcească.
2.Într-un vas, freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia (după gust). Când ai obținut o cremă fină, încorporează amidonul și toarnă treptat laptele călduț (nu fierbinte).
3.Pune vasul la bain-marie și amestecă. Dă deoparte după ce crema a căptătat o consistență mai groasă. Pune untul și amestecă bine. Lasă să se răcească.
4.Toarnă crema de vanilie deasupra blatului de biscuiți și dă la rece. Pune deasupra fructele doar în momentul servirii.
credit foto: © Berna Şafoğlu – Fotolia.com
fructe de sezon
pentru blat:
250 g biscuiți digestivi
100 g unt
pentru cremă:
3 gălbenușuri
500 ml lapte 3,5 % grăsime
3 linguri cu zahăr
2 linguri cu amidon
200 g unt
esență de vanilie
Adaugă comentariu