1.Curăță varza de primele frunze, după care taie-o mărunt și freac-o cu puțină sare. Lasă să se odihnească 15-20 de minute, după care înăbuș-o la foc mic. Spre final, presară seimnțele de chimen, acoperă și mai lasă câteva minute.
2.Separat, bate energic smântâna cu oul. Toarnă amestecul peste varza înăbușită și răcorită puțin. Adaugă baconul tăiat în cubulețe și potrivește gustul de sare și piper.
3.Întinde aluatul fraged într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt sau făină. Pune deasupra amestecul de varză și coace la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
Galerie foto
350 g aluat fraged
1 varză
150 g bacon
200 g smântână
1 ou
1 lingură cu semințe de chimen
sare
piper
Chiar dacă la prima vedere pare o banală tartă, combinația de gusturi este divină.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu