1.Frământă făina cu sare, praful de copt, un ou, smântâna, margarina.
2.Călește ceapa cu varza tocată. Lasă pe foc să scadă bine și potrivește gustul de sare și piper.
3.Întinde aluatul într-o foaie mai grosuţă. Așază foaia într-o tavă unsă cu ulei și îndepărtează surplusul de aluat de pe margine.
4.Umple tarta cu varza călită și felii de kaizer rumenite. Toarnă smântâna amestecată cu oul și brânza rasă.
5.Acoperă cu restul de aluat tăiat fâșii. Unge deasupra cu ou bătut și coace la cuptor 40-45 de minute.
Pentru aluat :
350 g făină
3 linguri cu smântână
50 g margarină topită
1 plic praf de copt
2 ouă
1 linguriță cu sare
Pentru umplutură :
1 varză albă
350 g kaizer
1 ceapă
1 ou
300 g smântână
150 g brânză telemea
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu