- Călește în puțin ulei încins prazul și dovlecelul tăiat mărunt. Când sunt aproape gata, adaugă frunzeel de spanac, crude, și călește-le împreună.
- Într-un castron, bate ouăle cu sare și piper după gust, adaugă telemeaua rasă, jumătate din parmezan și smântâna.
- Taie un sfert din aluat, iar pe restul întinde-l cu sucitorul și așază-l în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.
- Toarnă umplutura pregătită, ridică marginile aluatului, presară restul de parmezan și pune pe mijlocul tartei aluatul păstrat deoparte, întins și el cu sucitorul.
- Dă la cuptor, la foc moderat, până aluatul devine auriu și crocant. Taie doar după ce s-a răcorit 5-10 minute.
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
1 foaie de aluat foietaj
5 ouă
200 g frunze de spanac
1 fir de praz
1 dovlecel
150 ml smântână
100 g telemea rasă
100 g parmezan ras
sare, piper, ulei
Perfectă pentru cina în familie, tarta cu verdețuri este și ușor de pregătit, și foarte gustoasă și hrănitoare.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu