Tarta cu verdeturi

  1. Călește în puțin ulei încins prazul și dovlecelul tăiat mărunt. Când sunt aproape gata, adaugă frunzeel de spanac, crude, și călește-le împreună.
  2. Într-un castron, bate ouăle cu sare și piper după gust, adaugă telemeaua rasă, jumătate din parmezan și smântâna.
  3. Taie un sfert din aluat, iar pe restul întinde-l cu sucitorul și așază-l în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Toarnă umplutura pregătită, ridică marginile aluatului, presară restul de parmezan și pune pe mijlocul tartei aluatul păstrat deoparte, întins și el cu sucitorul.
  5. Dă la cuptor, la foc moderat, până aluatul devine auriu și crocant. Taie doar după ce s-a răcorit 5-10 minute.

 

credit foto: Thinckstock

Poza principala

533965123_copy.jpg

1 foaie de aluat foietaj

5 ouă

200 g frunze de spanac

1 fir de praz

1 dovlecel

150 ml smântână

100 g telemea rasă

100 g parmezan ras

 

sare, piper, ulei

Perfectă pentru cina în familie, tarta cu verdețuri este și ușor de pregătit, și foarte gustoasă și hrănitoare.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE