1. Bate albusurile cu zaharul si apoi adauga câte un galbenus, iar la urma faina amestecata cu amidonul. Tapeteaza cu hârtie de copt o forma rotunda de tort cu fund detasabil si pune aluatul la cuptor pentru 20 de minute, dupa care lasa-l sa se raceasca si îndeparteaza hârtia.
2. Amesteca ricotta cu zaharul, bucatile de ciocolata, fructele fara sâmburi, fisticul macinat mare si apoi adauga frisca si lichiorul sau romul.
3. Toarna totul intr-un castron (care poate fi introdus in congelator), niveleaza si asaza deasupra blatul racit.
4. Da tarta cu visine la congelator pentru cateva ore. Inainte de a servi, decoreaza tarta cu visine de jur imprejur si rade deasupra ciocolata rasa si fistic zdrobit.
credit foto: Photoland/Profimedia
2 oua
60 g zahar pudra
50 g faina
30 g amidon
pentru crema:
400 g ricotta sau brânza de vaci
60 g zahar pudra
50 g ciocolata menaj
30 g fistic decojit
200 ml frisca
2 linguri de lichior sau rom
200 g visine sau cirese
pentru decor:
1 lingura cu fistic
30 g ciocolata
Adaugă comentariu