1: Pentru aluat, cerne impreuna faina si cacaua si amesteca-le cu zaharul si o lingurita cu esenta de migdale.
2: Adauga untul taiat cubulete si framanta repede un aluat faramicios. Inveleste-l intr-o folie si lasa-l la rece cel putin o jumatate de ora.
3: Opreste un sfert din aluat, iar restul intinde-l si asaza-l intr-o forma de tarta. Da tarta din nou la rece pentru o jumatate de ora.
4: Visinele, curatate de samburi, amesteca-le cu zaharul si condimentele.
5: Incinge untul intr-o craticioara si adauga visinele cu zahar. Amesteca mereu, pana ce se dizolva zaharul. Adauga amidonul, amesteca si lasa sa se raceasca.
6: Toarna umplutura in forma de tarta si acopera cu fasii decupate din aluatul oprit. Da la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute. Taie tarta cu visine dupa ce s-a racit.
Revista Bucataria de Azi
220 g faina
2 linguri cu cacao
3 linguri cu zahar
120 g unt
esenta de migdale
PENTRU UMPLUTURA
700 g visine
50 g unt
150 g zahar
2 linguri cu amidon
½ lingurita cu ghimbir macinat
1 lingurita rasa cu scortisoara
Adaugă comentariu