Aluatul de tarta se face dupa cum urmeaza: se amesteca untul taiat cubulete cu faina, pana capata consistenta de firimituri. Se pune laptele si se amesteca pana cand aluatul se aduna. Se pune aluatul la rece intr-o folie de plastic. Dupa 30 minute se scoate din aluatul din frigider, si se intinde intr-o forma de tarta, care se coace 15 minute.
Lemoncurd-ul este o crema de lamaie care merge perfect cu tartele usoare de vara, cu fructe. Se amesteca toate ingredientele pentru crema de lamaie intr-un vas, care se pune la bain-marie. Se amesteca continuu 5-7 minute, pana cand crema capata consistenta. In final se adauga rand pe rand cuburile de unt si se amesteca pana cand se incorporeaza bine.
Se umple tarta cu crema de lamaie, se orneaza cu zmeura si se serveste rece.
Pentru aluatul de tarta
1/2 pachet de unt de buna calitate
300 grame de faina
2 linguri de zahar
un praf de sare
cateva linguri de lapte, cat sa lege aluatul
Pentru Lemoncurd
3 galbenusuri de oua ecologice
coaja de la o jumatate de lamaie
sucul de la o lamaie
6 linguri de zahar
4 cuburi de unt
O tarta usoara cu zmeura si crema de lamaie infuzata cu lavanda.
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu