Home » Deserturi & băuturi » Tartă cu cremă de vanilie și zmeură
Deserturi & băuturi

Tartă cu cremă de vanilie și zmeură

tarta cu zmeura

Tarta cu crema de vanilie și zmeură este ideală pentru un răsfăț de week-end alături de cei dragi. Această prăjitură merge de minune pentru momentele când ai poftă de o combinație între aroma naturală a fructelor și gustul delicat al vaniliei.

Ingrediente (6-8 porții)

Pentru blat

  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 linguriță zahăr pudră cu păstăi de vanilie
  • 270 g făină

Pentru cremă

  • 600 ml lapte
  • 5-6 linguri zahăr
  • 2 lingurițe zahăr pudră cu păstăi de vanilie
  • 4-5 linguri
  • făină
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 1 pahar cu zmeură
  • 1 plic jeleu pentru tort
  • 250 ml suc de zmeură natural
  • 2 linguri zahăr

Încearcă și: Tartă cu prune

Mod de preparare

Pregătești blatul astfel:

Mixezi într-un bol untul cu zahărul. Încorporezi oul și zahărul vanilat. La urmă pui praful de sare, praful de copt și făina.

Frămânți cu mâna până ce toate ingredientele sunt încorporate și aluatul este nelipicios. Îl învelești în folie și îl dai 30 de minute la frigider.

Ungi o tavă de tartă cu unt și o tapetezi cu făină. Scoți aluatul, întinzi o foaie și o așezi în tavă. Presari cu degetele aluatul pe marginile tăvii și îl înțepi cu o furculiță.

Dai tava la cuptorul încins, la o temperatură potrivită. Când blatul are culoarea aurie, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcorească.

Pregătești crema astfel:

Pui laptele la fiert. Într-un castron amesteci zahărul, făina și câteva linguri de lapte. Când laptele începe să fiarbă, încorporezi amestecul de făină și învârți cu un tel pe foc, până se îngroașă ca o budincă.

Tragi cratița de pe foc și pui zahărul pudră cu păstăi de vanilie. Lași să se răcească bine.

Smântâna o bați până obții o frișcă și o adaugi în crema de vanilie rece. Torni crema peste blat și o nivelezi. Așezi zmeura, pe care mai întâi o speli.

Într-un ibric amesteci praful de jeleu de tort cu zahărul și sucul de zmeură. Pui pe foc doar cât să se dizolve, maximum 1 minut, apoi o torni peste zmeură.

O dai la rece, ca să se închege bine. După ce a stat la rece, este numai bună de servit.

Poftă bună!

Încearcă și Tartă cu roșii, busuioc și parmesan

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE