1. Întinde aluatul în forma de tarta. Acopera-l cu hârtie pergament și boabe de fasole și da la cuptoul încins vreo 10-15 minute.
2. Într-o craticioara, freaca galbenușurile cu zaharul și vanilia. Încorporeaza faina și subțiaza cu laptele calduț, amestecând încontinuu. Pune vasul pe baie de aburi și omogenizeaza cu o lingura de lemn pâna ce crema se îngroașa și nu se mai simte gustul fainii.
3. Da deoparte și lasa sa se raceasca, dar nu înainte de a pune o folie alimentara deasupra, ca sa nu faca pojghița.
4. Între timp, freaca untul spuma cu zaharul pudra. Când crema fiarta s-a racit, încorporeaza untul frecat, umple tarta racita și așaza fructele. Înainte s-o tai, da-o la rece o ora.
400 g aluat de foitaj
300 g zmeura
8 galbenușuri
250 g zahar
100 g faina
250 ml lapte
200 g unt fara sare
1 lingura cu zahar pudra
4 pliculețe cu zahar vanilat
Adaugă comentariu