1. Pentru aluat: Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un castron, amestecati faina cu zaharul si sarea. Adagati untul si mixati bine. Framantati aluatul 5 minute, apoi modelati-l pe intr-o tava de tarta. Coaceti aluatul pentru 20 de minute.
2. Intre timp, amestecati zaharul si faina pentru umplutura si dati caisele prin acest amestec. Lasati deoparte.
3. Presarati firimituri de paine peste tarta calda, apoi aranjati caisele, cu partea taiata in jos.
4. Coaceti tarta pentru 50-55 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste usor iar caisele sunt moi. Lasati tarta la racit pe un platou.
5. Inainte de a servi, presarati fistic macinat si miere, daca doriti.
Pentru aluat:
300 g faina
60 g zahar
un praf de sare
7 linguri unt
Pentru umplutura de caise:
60 g zahar
1 1/2 lingurita faina
8-10 caise mari, taiate in jumatate si fara samburi
2 linguri firimituri de paine, uscate
2 linguri miez de fistic, macinat
miere, optional
Adaugă comentariu