1.Curata cartofii si pune-i la fiert pentru 20 de minute. Intre timp, spala verdeturile. Toaca patrunjelul, taie ceapa in felii subtiri, apoi amesteca verdeturile cu smantana. Potriveste de sare si piper.
2.Dupa ce s-au fiert cartofii, taie-i in rondele. Lasa-i sa se raceasca cateva minute, apoi adauga smantana si verdeturi. Incorporeaza bine.
3.Taie foitajul in doua. Intinde prima bucata intr-o forma de tarta unsa cu unt, lasand marginile de aproximativ 2 cm. Inteapa aluatul cu o furculita, apoi varsa compozitia. Lasa cateva minute la rece.
4.Intinde a doua bucata de aluat sub forma unui cerc de diametru mai mic decat interiorul tavii. Asaz-o deasupra compozitiei.
5.Bate galbenusul apoi unge aluatul cu acest amestec.
6.Uneste bordura foii de aluat de dedesubt cu cea de deasupra, ca sa inchizi tarta. Iti va ramane pe margine o bordura circulara de aluat. Decupeaza, taie aluatul fasii si intinde-le pe suprafata tartei. Da la cuptorul incins timp de 30-35 de minute. Serveste tarta calda, alaturi de salata verde.
Foto: Photoland/Photocuisine
500 g aluat foitaj
1 kg de cartofi
1 legatura de patrunjel
1 legatura de ceapa verde
250 g smantana
1 galbenus
sare
piper
Adaugă comentariu