Home » Tarta de ciocolata cu lapte condensat

Tarta de ciocolata cu lapte condensat

Pregătiţi toate ingredientele şi lăsaţi-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, cu excepția untului, care trebuie să fie foarte rece.

 

Pregătirea blatului

 

Amestecaţi ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie, până obţineţi o compoziţie omogenă. Rezultatul trebuie să fie un aluat compact, neted şi care nu se lipeşte de mâini. Apoi formaţi o bilă din aluat, acoperiți-o cu folie alimentară şi lăsaţi-o la frigider pentru 30 de minute.

 

După cele 30 minute scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în 12 bucăţi egale, pe care le presați cu sucitorul până ce foaia de aluat ajunge la dimensiunea formei. Puneți foaia de aluat în forma tapetată în prealabil cu unt și presați-o bine pe margine. Se fac găuri pe fundul blatului cu vârful unei furculiţe și se acoperă blatul cu hârtie de copt.

 

Se introduce forma în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180 grade C şi se coace pentru 15 minute, după care se scoate hartia de copt. Se reintroduce la cuptor pentru încă 5 minute, până când blatul devine rumeniu.

 

Prepararea cremei de ciocolată (ganache)

 

Se mărunțește ciocolata, apoi se pune într-un bol încăpător, rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat Maresi într-o oală şi se încălzeşte pe aragaz. Lăsaţi-o pe foc până când dă în clocot o singură dată. Imediat ce aţi observat că a ajuns la punctul de fierbere, stingeţi flacăra şi luaţi oala de pe aragaz.

 

Se toarnă laptele condensat Maresi peste ciocolata mărunțită și se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn sau o spatulă specială până ce ganache-ul va deveni omogen. Adăugaţi şi esenţa de rom şi vanilie şi amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi-o apoi la temperatura camerei până la răcire.

 

Decor

 

Se toarnă în mini formele de blat crema de ciocolată preparată şi se introduce în frigider peste noapte. Înainte de servire se adaugă fulgi de migdale, nuci şi ornamentul din zahăr topit.

 

Această reţetă de Tartă cu ciocolată şi Lapte Condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Poza principala

tarta_de_cioco_maresi_mica.jpg

Blat: 

180 g făină 000 

100 g unt nesărat, rece 

1 gălbenuş 

1 linguriţă cu zahăr tos 

1 linguriţă cu coajă de lămâie 

2 linguriţe cu lapte condensat 

 

Crema de ciocolată (ganache) 

350 g de ciocolată neagră 

230 ml lapte condensat 

1 linguriţă cu esenţă de rom 

1 linguriţă cu esenţă de vanilie

 

Decor 

50 g fulgi de migdale 

50 g nuci 

100 g zahăr ars în diverse forme

Tarta cu ciocolată este desertul care vă răsfaţă nu doar papilele gustative, ci toate simţurile!
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE