PENTRU ALUAT: sfaramati biscuiti intr-un mixer. Adaugati untul si amestecati bine. Puneti aluatul realizat in mod uniform pe o tava unsa de 24 cm.
PENTRU UMPLUTURA: bateti laptele condensat si sucul de lamaie. Bateti frisca intr-un bol separat pana aceasta devine solida. Adaugati frisca in amestecul de lapte condensat. Amestecati ciocolata cu menta si unul dintre batoanele de menta cu amestecul de frisca realizat si puneti-l in tava preparata. Lasati-o la frigider circa 1-2 ore. Sfaramitati batonul de ciocolata ramas si folositi-l pentru a decora tarta.
SFAT: puteti realiza tarte individuale in tavite mai mici sau in forme de jeleu (vezi mai sus). A se prepara dupa cum este descris in reteta.
ALTFEL DE ALUAT:
Cu biscuiti uscati: amestecati biscuitii, batoanele de musli sau pesmet intr-un mixer pana ce acestia se sfaramiteaza. Amestecati untul topit si puneti amestecul la baza tavii de copt.
Cu foitaj: ungeti 6 foi cu unt topit si cu spray de mancare. Puneti foile intr-o tava de copt.
Cu aluat pufos: rulati cu grija aluatul. Taiati-l in patratele daca vreti sa realizati tarte individuale. Puneti aluatul in forme de tarta sau pe o foaie de copt la o temperatura ridicata pana cand acesta devine pufos sau de o culoare maroniu-aurie.
Cu aluat sfaramicios: nu este nevoie de un aluat pufos care sa creasca. Luati 3 patrimi din aluatul sfaramicios si puneti-l in tava. Radeti alautul ramas deasupra umpluturii pentru a crea un efect sfaramicios si pentru a putea pune compozitia la copt.
ALUAT:
2 pachete (200 g fiecare) biscuiti
80-100 ml unt topit
UMPLUTURA:
1 cutie (375 g) lapte condensat de caramel
50 ml suc de lamaie proaspat
500 ml (2 cani) frisca rece
1 bucata (100 g) ciocolata cu menta rasa
2 batoane (50 g fiecare) ciocolata cu menta faramitate
Adaugă comentariu