Preincalziti cuptorul la 180°. Ungeti o tava de 20 cm cu margarina si tapetati-o cu faina.
ALUAT: amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul. Puneti untul in compozitie adaugand suficienta apa calduta pentru a realiza coca. Adunati coca intr-un bol si acoperiti-o cu o carpa. Lasati-o sa stea la frigider timp de 10 minute. Folosind degetele, luati trei patrimi din aluat si presati-l la baza tavii, in mod uniform. Intepati aluatul si lasati-l la rece timp de 5 minute.
UMPLUTURA: feliati merele si aranjati feliile in straturi in tava pregatita. Ungeti compozitia cu unt si turnati brandy-ul, scortisoara si amestecul de seminte. Puneti aluatul ramas deasupra merelor si coaceti timp de 30-40 de minute sau pana ce compozitia s-a rumenit. Garnisiti cu felii de lamaie.
Daca doriti sa incercati o alta modalitate de a prepara aceasta tarta, click aici.
ALUAT:
250 g (1 cana) faina
1 varf de sare
5 g (1 lingurita) praf de copt
100 g zahar
125 g unt rece, ras
apa calduta
UMPLUTURA:
6 mere fara cotor
50 g unt
20-30 ml brandy
2 g scortisoara
50 g amestec de seminte prajite (disponibile la supermarketuri)
felii de lamaie pentru garnitura
Comentariu