1.Mixăm albuşurile cu un praf de sare şi patru linguri cu zahăr şi zahărul vanilat până obţinem o bezea perfectă. Separat, mixăm gălbenuşurile cu zahărul rămas până se deschid la culoare şi îşi măresc volumul. Adăugăm ricotta bine scursă, ciocolata tăiată cubuleţe, patru linguri cu făină şi coaja de lămâie sau portocală. Încorporează uşor compoziţia în bezea.
2.Tapetăm o formă de 22 cm cu unt şi pesmet. În cazul în care nu avem o formă cu perei detaabili, aezăm în formă două fâii late de hârtie de copt.
3.Punem compoziţia de ricotta cu ciocolată şi lăsăm în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 40-45 minute. Când tarta se desprinde de pe margini şi este rumenită frumos, oprim focul şi lăsăm tarta să se răcească în cuptor. O servim pudrată cu puţin zahăr pudră vanilat.
500 g brânză ricotta
4 ouă
150 g zahăr
4 linguri cu făină
100 g ciocolată
coajă rasă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
unt
pesmet
sare
Adaugă comentariu