ALUATUL:
Puneti faina si sarea intr-un bol. Adaugati zaharul pudra ai amestecati untul pana ce compozitia devine faramicioasa.
Adaugati galbenusurile si esenta de vanilie si amestecati totul pentru a da nastere unui aluat ferm. Intindeti coca pe o suprafata presarata cu faina.
Turnati intr-o tava de tarta sau tavite individuale aluatul.
Coaceti „pe nevazute” timp de 10 minute, dupa care inlaturati boabele de fasole (puse pentru greutate) si mai coaceti inca 5 minute. Lasati compozitia deoparte.
UMPLUTURA:
Topiti ciocolata neagra, untul, frisca si cafeaua intr-o cratita sau la Bain-marie. Amestecati ouale si galbenusul si zaharul pudra pana ce compozitia devine pufoasa, folosind un mixer. Amestecati compozitia pana ce se omogenizeaza, dupa care puneti bolul cu amestecul de ou si zahar pudra peste apa fierbinte timp de 10 minute pana ce incepe sa se ingroase.
Luati compozitia si amestecati-o in umplutura de ciocolata. Turnati umplutura in formele de tarta si coaceti la 180 C timp de 10-12 minute.
La temperatura camerei, presarati cerealale de malt peste tarte si serviti numaidecat.
ALUAT:
250 g (1 cana) faina
2 g sare
65 g zahar pudra
60 g unt
2 galbenusuri
5 ml esenta de vanilie
UMPLUTURA:
300 g ciocolata neagra
100 g unt
125 ml frisca
15 g cafea instant tare
4 oua
1 galbenus
100 g zahar pudra
1 punga de cereale din malt
Adaugă comentariu