1.Pune ingredientele pentru aluat într-un robot pentru a le mixa. Răstoarnă amestecul pe o folie, împătureşte-o cu atenţie şi dă la frigider pentru o oră. Întinde-l pe masa înfăinată şi aşază-l în tava de copt. Dă la rece pentru un sfert de oră, apoi coace pentru 20-25 de minute.
2.Pentru cremă, pune pe foc mic laptele cu vanilia şi o lingură cu zahăr. Separat, freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu amidonul. Când laptele stă să dea în clocot, încorporează crema de gălbenuşuri şi pune din nou pe foc mic, amestecând uşor până capătă consistenţa unei creme fine. Când este gata, dă crema printr-o sită şi las-o să se răcească.
3.Umple apoi tarta cu crema răcită bine, decorează cu căpşunele tăiate şi toarnă deasupra gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Dă aceasta tarta festiva la rece pentru câteva ore.
Pentru aluat
250 g unt
125 g făină
60 ml apa rece
1 linguriță cu zahăr
Pentru umplutura
500 g capşuni
250 ml lapte
2 linguri cu zahăr
vanilie
3 galbenusuri
20 g amidon
1 plic gelatină roșie
Adaugă comentariu