1.Pune ingredientele pentru aluat într-un robot pentru a le mixa. Răstoarnă amestecul pe o folie, împătureşte-o cu atenţie şi dă la frigider pentru o oră. Întinde-l pe masa înfăinată şi aşază-l în tava de copt. Dă la rece pentru un sfert de oră, apoi coace pentru 20-25 de minute.
2.Pentru umplutură, bate uşor ouăle împreună cu gălbenuşurile şi zahărul, ciocolata topită şi esenţă după gust. Bate cu mixerul până obţii o compoziţie aerată şi spumoasă. Toarnă pentru aluatul copt parţial şi mai dă la cuptorul încins pentru 12-15 minute.
3.Lasă tarta cu ciocolata în forma de copt încă 10 minute, până se răcoreşte puţin, apoi scoate-o pe un grătar şi las-o până se răceşte. Inainte de a taia si servi aceasta tarta fina cu ciocolata pudreaz-o cu zahăr.
Pentru aluat
250 g unt
125 g făină
60 ml apa rece
1 linguriță cu zahăr
Pentru umplutura
3 ouă
3 galbenusuri
100 g zahăr tos
250 g unt
300 g ciocolată
esenţă de vanilie
Comentarii