1.Curăţă ciupercile și taie-le în rondele. Taie ceapa mărunt, în cubuleţe. Călește ceapa în câteva linguri cu ulei încins până ce devine sticloasă, adaugă ciupercile, un praf de sare și unul de piper, lasă-le să scadă, apoi stinge focul.
2.Între timp, pregătește aluatul, amestecând toate ingredientele. Frământă până ce capătă un pic de elasticitate.
3.Unge o tavă rotundă (sau chiar o cratiţă) cu ulei, împarte aluatul în două: presează cu mâna prima parte din aluat în tavă (ridică-l puţin și pe margine), iar pe a doua, preseaz-o pe o folie din plastic. Dă-le la frigider pentru o oră.
4.Când ciupercile s-au răcit, amestecă-le cu oul bătut și cașcavalul ras. Scoate tava din frigider, pune ciupercile și acoperă-le cu cealaltă bucată de aluat.
5.Unește cele două părţi și dă la cuptorul încins pentru 45 de minute. Servește tarta frageda cu ciuperci alaturi de legume de sezon fierte.
500 g ciuperci
1 ceapă
100 g cașcaval
1 ou
ulei
piper
sare
pentru aluat:
250 g făină
1 ou
100 g unt
5 linguri cu apă
sare
Adaugă comentariu