Revista Practic în bucătărie

Tarta frageda cu ciuperci

1.Curăţă ciupercile și taie-le în rondele. Taie ceapa mărunt, în cubuleţe. Călește ceapa în câteva linguri cu ulei încins până ce devine sticloasă, adaugă ciupercile, un praf de sare și unul de piper, lasă-le să scadă, apoi stinge focul. 

2.Între timp, pregătește aluatul, amestecând toate ingredientele. Frământă până ce capătă un pic de elasticitate. 

3.Unge o tavă rotundă (sau chiar o cratiţă) cu ulei, împarte aluatul în două: presează cu mâna prima parte din aluat în tavă (ridică-l puţin și pe margine), iar pe a doua, preseaz-o pe o folie din plastic. Dă-le la frigider pentru o oră. 

4.Când ciupercile s-au răcit, amestecă-le cu oul bătut și cașcavalul ras. Scoate tava din frigider, pune ciupercile și acoperă-le cu cealaltă bucată de aluat. 

5.Unește cele două părţi și dă la cuptorul încins pentru 45 de minute. Servește tarta frageda cu ciuperci alaturi de legume de sezon fierte.

 

 

 

 

 

Tartă cu legume și chifteluțe

 

Poza principala

tarta_frageda_fotolia_52771039_subscription_xl.jpg_c_istetiana_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g ciuperci

1 ceapă

100 g cașcaval

1 ou

ulei

piper

sare

 

pentru aluat:

250 g făină

1 ou

100 g unt

5 linguri cu apă

sare

 

Tartă cu spanac și roșii uscate

Pentru cina sau pranz in familie, pregateste tartă frageda cu ciuperci.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE