1.Într-un castron, cerne făina cu praful de copt și amidonul. Presară zahărul, un praf de sare și piper cayenne. Fă în mijloc o adâncitură și pune untul tăiat în cubulețe. Stropește cu două linguri cu apă rece și frâmântă până se leagă aluatul.
2.Întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Așază-o într-o formă termorezistentă unsă, în așa fel încât să depășească marginile formei. Crestează marginile. Înțeapă cu furculița și pune deasupra hârtie de copt și un pumn de fasole boabe. Coace la cuptor, la foc moderat, 25 de minute.
3.Între timp, înăbușe carnea tocată în puțin ulei împreună cu ceapa. Adaugă morcovii tăiați în rondele, mazărea și porumbul. Pune roșiile tăiate mărunt, cu tot cu sucul din conservă.
4.Condimentează cu sare și piper, după care adaugă usturoiul zdrobit și ardeiul iute. Lasă pe foc până se pătrund toate legumele.
5.Îndepărtează fasolea și hârtie de copt din formă și rătoarnă amestecul de carne. Aromatizează cu puțin cimbru și servește imediat.
credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru aluat:
150 g făină
110 g unt
1 linguriță cu praf de copt
80 g amidon din cartofi
2 lingurițe cu zahăr pudră
1-2 linguri cu apă rece
1 vârf de cuțit cu piper cayenne
sare
Pentru umplutură:
450 carne de vită tocată
200 g porumb din conservă
200 g mazăre din conservă
400 g roșii decojite
2 morcovi
2 cepe
3 catei de usturoi
1 linguriță cu ardei iute tocat
1 lingură cu ulei
cimbru
sare
piper
Adaugă comentariu