1. Amesteca faina cu un praf de sare și zaharul. Adauga untul taiat fulgi ori dat pe razatoare și amesteca pâna ce aluatul a devenit nisipos.
2. Adauga treptat apa, pâna ce aluatul se strânge sub forma de minge. Trece-ți mâinile pe sub jetul de apa rece și scoate aluatul din bol.
3. Învelește-l într-o folie și da-l la rece doua ore. Pudreaza masa de lucru cu faina și întinde aluatul cu sucitorul, atât cât se poate.
4. Așaza foaia într-o forma tapetata cu hârtie și mai întinde de el cu degetele. Pune deasupra felii de capșune și îndoaie marginile aluatului.
5. Unge-le cu galbenuș și da tava la cuptor 45 de minute. Taie în felii doar dupa ce s-a racit.
500 g capșune
150 g unt foarte rece
170 g faina
5 linguri cu apa foarte rece
2 linguri cu zahar
1 galbenus
sare
Adaugă comentariu