1.Amestecă apa cu margarina topită și un praf de sare.
2.Încorporează praful de copt și pune făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat numai bun de întins.
3.Acoperă-l și lasă-l să se odihnească 10-15 minute.
4.Călește ceapa și usturoiul. Adaugă morcovii și stinge cu apă.
5.Lasă să se înăbușe, după care pune ardeii tăiaţi fideluţă și mazărea.
6.Adaugă pasta de tomate dizolvată într-o ceșcuţă cu apă caldă.
7.Lasă pe foc să scadă. La final, presară chili și lasă să mai dea într-un clocot.
8.Întinde aluatul într-o formă unsă cu margarină.
9.Pune legumele călite și acoperă cu un piure pregătit din cartofii pasaţi și amestecaţi cu margarină.
10.Lasă la cuptor 30 de minute.
11.Curiozitate : Istoria ardeiului iute a început acum câteva mii de ani, în America de Sud. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucătăriile, aducând un gust deosebit și savuros de iute. După consumare, pentru a reduce iuţeala din gură, se poate bea lapte sau iaurt, în nici un caz apă sau bere!
1 kg cartofi fierţi
3 linguri cu margarină
3 cepe
2 morcovi rași
3 linguri cu mazăre
2 ardei copţi
2 linguri cu pastă de tomate
3 căței de usturoi
1/2 lingurițe cu chilli
ulei
Pentru aluat
150 g margarină
100 ml apă
1 plic praf de copt
făină cât cuprinde
sare
Adaugă comentariu