- Se amestecă făina cu sarea, untul, margarina și apa. Amestecați până la obținerea unui aluat omogen.
- Puteți completa cu apă până când veți obține un aluat potrivit de dur.
- Din compoziția obținută, formați două bile, acoperiți-le cu foile alimentară și lăsați-le la rece pentru 20 de minute.
- Într-o cratiți puneți sucul împreună cu coaja de portocală.
- Adăugați merele coapte în prealabil și curățate, strugurii , nucile, zahărul tos, zahărul brun și făina.
- Din aluatul obținut, întindeți o foaie cu grosimea de 3 mm și diametrul de 23 cm.
- Puneți foaia obținută într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt.
- Peste aluat, adăugați amestecul de fructe.
- Din a doua bilă de aluat, întindeți o foaie din care porționați fâșii cu lățimea de 2 cm.
- Cu aceste fâșii decorați tarta.
- Coaceți pentru 20-15 de minute, la 180 de grade.
Credit Foto: Fotolia/manyakotic
Pentru aluat :
- 280 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 80 g unt
- 80 g margarină
- 125 ml apă rece
Pentru umplutură :
- 3 mere coapte
- 3 linguri suc portocale
- coaja de la 1 portocală
- 250 g boabe struguri
- 200 g zahăr tos
- 1 lingură nuci zdrobite
- 100 g zahăr brun
- 2 lingurițe făină
Prăjitură cu parfum de toamnă, o combinație cu struguri, mere și nuci pe care nu o vei putea refuza.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments
Adaugă comentariu