Deserturi & băuturi

Tarta de toamna cu struguri si mere

  1. Se amestecă făina cu sarea, untul, margarina și apa. Amestecați până la obținerea unui aluat omogen.
  2. Puteți completa cu apă până când veți obține un aluat potrivit de dur. 
  3. Din compoziția obținută, formați două bile, acoperiți-le cu foile alimentară și lăsați-le la rece pentru 20 de minute. 
  4. Într-o cratiți puneți sucul împreună cu coaja de portocală.
  5. Adăugați merele coapte în prealabil și curățate, strugurii , nucile, zahărul tos, zahărul brun și făina. 
  6. Din aluatul obținut, întindeți o foaie cu grosimea de 3 mm și diametrul de 23 cm. 
  7. Puneți foaia obținută într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt. 
  8. Peste aluat, adăugați amestecul de fructe. 
  9. Din a doua bilă de aluat, întindeți o foaie din care porționați fâșii cu lățimea de 2 cm. 
  10. Cu aceste fâșii decorați tarta.
  11. Coaceți pentru 20-15 de minute, la 180 de grade. 

  Credit Foto: Fotolia/manyakotic

 

 Pentru aluat :

  • 280 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 80 g unt
  • 80 g margarină
  • 125 ml apă rece

 Pentru umplutură :

  • 3 mere coapte
  • 3 linguri suc portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 250 g boabe struguri
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură nuci zdrobite
  • 100 g zahăr brun
  • 2 lingurițe făină
Prăjitură cu parfum de toamnă, o combinație cu struguri, mere și nuci pe care nu o vei putea refuza.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE