- Puneți făina împreună cu untul într-un procesor de alimente și pulsați până obțineți o textură sfărâmicioasă.
- Adăugați zahărul și coaja de portocală și pulsați câteva secunde din nou.
- Turnați 2 linguri din amestecul de gălbenuș și pulsați din nou pentru a lega compoziția. Mai adăugați dacă este necsar.
- Întindeți aluatul pe blatul de lucru pe care ați presărat un praf de făină.
- Cu o formă de tartă de 8 X 3 cm decupați 4 cercuri.
- Așezați cele 4 forme pe o tavă și lăsați-le la rece pentru 30 de minute.
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
- Presărați în forme bicarbonat, adăugați aluatul și umpleți cu boabe de fasole.
- Introduceți formele la cuptor pentru 10-15 minute.
- Îndepărtați boabele de fasole și lăsați la cuptor pentru încă 5-10 minute.
- În acest timp pregătiți umplutura, adăugând smântâna într-o cratiță împreună cu semințele de la păstaia de vanilie.
- Mențineți pe foc până când compoziția începe să formeze mici bule.
- Apoi lăsați la infuzat pentur 5 minute.
- Într-un castron bateți gălbenușurile de ou cu oul întreg și zahărul.
- Amestecând continuu încorporați oul în crema de smântână și amestecați până la omogenizare.
- Strecurați amestecul printr-o sită, apoi umpleți fiecare tartă și coaceți la 150 de grade pentru 18-22 de minute.
- Lăsați să se răceasca amestecul complet și apoi la rece pentru 30 de minute.
- Pregătiți toppingul de caramel, ungeți o tavă de copt din metal cu ulei de floarea soarelui.
- Topiți zahărul pudră într-o tigaie cu 3 linguri de apă și încăzliți până când zahărul încpe să se topească.
- Turnați lichidul în tava unsă cu ulei și lăsați să se răcească complet.
- Când s-a răcit complet, rupeți caramelul în bucăți și introduceți-l într-un procesor de alimente pentru a obține cristale mici.
- Adăugați cristale de caramel pe deasupra și inainte de servire topiți-le în cuptor.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 175 g făină
- 100 g unt rece
- 2 lingurițe zahăr pudră
- coaja de la 1/2 portocală
- 1 gălbenuș de ou, bătut cu 2 linguri de apă rece
Pentru umplutură:
- 300 ml smântână
- 1 păstaie vanilie
- 3 gălbenușuri ou și 1 ou întreg
- 2 linguri zahăr pudră
Pentru topping:
- 85 g zahăr pudră
- ulei floarea soarelui
Cine iubește acest desert franțuzesc? Vă propunem o rețetă potrivită pentru o masă festivă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu