Pune faina intr-un castron, adauga untul si framanta pana cand amestecul este afanos. Adauga maslinele zdrobite. Pune 2 linguri de apa rece si amesteca aluatul cu un cutit lat. Ruleaza-l apoi intr-o sfera si imparte-o in 8.
Foloseste cate o portie de aluat pentru fiecare tarta. Pune aluatul intr-o tava de briose, apoi inteapa baza tartelor cu o furculita si da la frigider pentru 15 minute.
Potriveste cuptorul la 190 grade. Pune hartie de copt pe fiecare tarta, apoi pune cateva boabe de fasole. Acest truc va impiedica cresterea excesiva a aluatului.
Coace in centrul cuptorului pentru 12 minute, apoi scoate tava si indeparteaza hartia de copt impreuna cu boabele de fasole. Pune din nou tava la cuptor si coace pentru inca 3-7 minute, pana cand tartele sunt usor rumenite. Scoate din cuptor.
Freaca smantana cu branzeturile rase si cu verdeturile si potriveste gustul de sare. Lasa la rece cel putin 30 de minute.
Umple fiecare tarta cu mixul de branza si verdeturi, apoi da iar la cuptor aproximativ 15-20 de minute. Scoate tartele din cuptor si lasa-le sa se raceasca pentru 5-10 minute. Se pot servi calde sau reci.
100 g smantana
100 g crema de branza
100 g branza brie
100 g branza de capra
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
sare
Pentru tarte:
125g faina
60g unt fara sare
15 masline verzi
Adaugă comentariu