Home » Aperitive, salate, sosuri » Tarte cu ciuperci
Aperitive, salate, sosuri

Tarte cu ciuperci

1.Frecă untul moale, adaugă gălbenușul, o lingură cu apă, puțină sare și la urmă făina, puțin câte puțin. Frământă bine aluatul, apoi învelește-l într-o folie de plastic și dă-l la rece pentru o oră.

2.Întinde aluatul într-un strat subțire și taie forme rotunde cu paharul. Asaza aluatul in formele de tarte si coace 15-20 de minute până se rumenesc frumos.

3.Între timp, pune ficatul la fiert în puțină apă cu sare, cam 15 minute, apoi las-l la scurs. Fierbe ouăle tari.

4.Curăță ceapa și toac-o foarte mărunt, dă morcovul pe răzătoarea mică. Încinge vreo patru linguri cu ulei și călește bine ceapa, adaugă morcovul, iar când s-au înmuiat bine adaugă ciupercile tăiate în cuburi mici. Lasă să scadă toată zeama.

5.Pasează cu furculița ficatul, adaugă gălbenușurile fierte, pătrunjelul tocat cât mai fin, legumele și maioneza. Cu această pastă umple tartele și decorează-le cu albuș de ou tocat mărunt, eventual cu măsline, ridichi sau chiar verdeață. Serveste aceste tarte cu ciuperci cat sunt calde.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tarte cu brânză Roquefort şi smochine

Poza principala

tarte_mici.jpg

200 g făină

100 g unt

1 gălbenuș

sare

 

Pentru umplutură

300 g ciuperci

300 g ficăței de pui

2 linguri de maioneză

1 ceapă

1 morcov

2 cepe verzi

2 ouă

pătrunjel

ulei

sare

 

Tarte Roquefort cu sparanghel

Cu o simfonie de arome, aceste tarte cu ciuperci vor fi gustul tuturor.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.