1.Frecă untul moale, adaugă gălbenușul, o lingură cu apă, puțină sare și la urmă făina, puțin câte puțin. Frământă bine aluatul, apoi învelește-l într-o folie de plastic și dă-l la rece pentru o oră.
2.Întinde aluatul într-un strat subțire și taie forme rotunde cu paharul. Asaza aluatul in formele de tarte si coace 15-20 de minute până se rumenesc frumos.
3.Între timp, pune ficatul la fiert în puțină apă cu sare, cam 15 minute, apoi las-l la scurs. Fierbe ouăle tari.
4.Curăță ceapa și toac-o foarte mărunt, dă morcovul pe răzătoarea mică. Încinge vreo patru linguri cu ulei și călește bine ceapa, adaugă morcovul, iar când s-au înmuiat bine adaugă ciupercile tăiate în cuburi mici. Lasă să scadă toată zeama.
5.Pasează cu furculița ficatul, adaugă gălbenușurile fierte, pătrunjelul tocat cât mai fin, legumele și maioneza. Cu această pastă umple tartele și decorează-le cu albuș de ou tocat mărunt, eventual cu măsline, ridichi sau chiar verdeață. Serveste aceste tarte cu ciuperci cat sunt calde.
Credit foto: Photoland/Profimedia
200 g făină
100 g unt
1 gălbenuș
sare
Pentru umplutură
300 g ciuperci
300 g ficăței de pui
2 linguri de maioneză
1 ceapă
1 morcov
2 cepe verzi
2 ouă
pătrunjel
ulei
sare
Adaugă comentariu