Setati cuptorul la 200 grade C.
Decupati 4 forme de tarta din foitaj, de circa 12 diametru. Puneti-le in frigider timp de 15-20 de minute.
Coaceti foitajul de tarte astfel taiat timp de 8-10 minute. Reduceti apoi temperatura cuptorului la 180 grade C.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mica si prajiti usor ceapa timp de 3-4 minute.
Puneti codul intr-o oala si acoperiti cu apa. Puneti pe foc si fierbeti timp de 5-6 minute, pana ce pestele este gatit. Scurgeti si lasati pestele la racit. Indepartati pielea si oasele pestelui. Amestecati pestele cu branza Cheddar, tarhonul si crevetii. Asezonati dupa gust.
Separat, amestecati impreuna smantana, laptele, oul si galbenusul.
Puneti cu lingura amestecul de peste in tarte si turnati usor amestecul de ou si smantana.
Reintroduceti tartele la cuptor si coaceti timp de 15-20 minute. Serviti-le calde la masa de pranz sau ca aperitive.
300g foitaj tarte
1 lingura ulei de masline
1/2 ceapa medie, taiata marunt
250g peste cod
50g branza Cheddar, rasa
1 lingurita tarhon, tocat marunt
150g creveti gatiti, rupti bucati
sare si piper negru proaspat macinat
142ml smantana
4 linguri lapte
1 ou
1 galbenus de ou
Comentariu