1. Pentru aluat, amestecati faina si untul intr-un bol mai mare si, folosindu-va degetele, framantati.
2. Adaugati apa treptat si amestecati cu o lingura de metal.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul cu un facalet.
4. Taiati apoi cercuri in aluat, prin presare, cu ajutorul gurii unei cani mai mari.
5. Asezati apoi cercurile intr-o tava, modelandu-le sub forma de cupa, cu ajutorul unui pahar.
6. Pentru umplutura, amestecati faina, zaharul pudra si oul intr-un bol pana ce compozitia devine pufoasa.
7. Puneti cate o lingurita de gem in fiecare forma de tarta, dupa care adaugati 2 lingurite de umplutura.
8. Dati apoi formele la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 15-20 de minute, pana ce umplutura prinde o culoare maronie.
9. Lasati tartele sa se raceasca. Amestecati 6 linguri de zahar pudra cu apa suficienta pentru a prepara o glazura. Turnati peste fiecare tarta si decorati cu cate o jumatate de cireasa.
10. Lasati tartele sa se odihneasca inainte de a le servi.
PENTRU ALUAT:
150 g faina
75 g unt
6 linguri apa
PENTRU UMPLUTURA:
50 g faina
50 g zahar pudra
50 g unt
1 ou
gem de capsune sau zmeura
PENTRU DECOR:
6 linguri zahar pudra
cirese congelate, taiate pe jumatate
Adaugă comentariu