Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor…întindem foaie…umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute.
Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.
Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.
Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute….
Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat….
125 gr unt
250-260 gr făină
1 ou
3 linguri lapte
80 gr zahăr tos
pentru umplutura:
400 gr vişine (fără sâmburi)
1 linguriţă zahăr tos
coajă portocală
1 lingură făină
1 gălbenuş
2 albuşuri
125 gr zahăr tos
Adaugă comentariu