1. PENTRU ALUAT: Amestecati faina, cacaua si sarea. Adaugati zaharul pudra si untul pana ce compozitia devine usoara, pufoasa si cremoasa. Amestecati ciocolata topita si racita.
2. Adaugati faina, urmata de ou si amestecati pana ce se formeaza un aluat moale, manevrabil. Modelati coca intr-o forma ca de bila si intindeti-o intr-o tava rotunda. Acoperiti-o cu folie si puneti-o la frigider timp de 30 de minute inainte de a o rula. Preincalziti cuptorul.
3. Intindeti aluatul la o grosime de 5 mm si faceti forme mici ca de tarte. Intepati fundul crustei cu o furculita si lasati tarta sa se coaca „pe nevazute” timp de 10-15 minute. Intepati din nou daca aceasta crusta creste din nou. Lasati tarta sa se raceasca.
4. PENTRU UMPLUTURA: Aduceti laptele si jumatate din frisca la punctul de fierbere intr-o oala mai mica. Rupeti ciocolata in bucatele mici sau radeti-o. Turnati crema incalzita si laptele peste ciocolata si amestecati pana ce aceasta s-a topit si s-a omogenizat. Lasati amestecul sa se raceasca.
5. Amestecati frisca ramasa pana se intareste si adaugati ganache-ul de ciocolata.
6. Impartiti alunele in tarte. Turnati compozitia pe deasupta si lasati amestecul deoparte inainte de a-l servi. Decorati cu ciocolata rasa.
ALUAT:
120 g faina
60 g cacao
2,5 g sare
60 g zahar pudra
60 g unt la temperatura camerei
30 g ciocolata neagra, topita si racita
1 ou
UMPLUTURA:
150 ml lapte
250 ml frisca
250 g ciocolata neagra
100 g alune decojite si prajite
Adaugă comentariu