1. Puneti faina intr-un castron, adaugati untul si framantati pana cand amestecul este afanos. Adaugati nucile. Puneti 2 linguri de apa rece si amestecati aluatul cu un cutit lat. Rulati-l apoi intr-o sfera si impartiti-o in 4.
Folositi cate o 1 portie de aluat pentru fiecare tarta. Intepati baza tartelor cu o furculita si dati la frigider pentru 15 minute.
2. Potriviti cuptorul la 190 grade.
3. Puneti formele de tarte intr-o tava. Puneti hartie de copt pe fiecare tarta, apoi puneti cateva boabe de fasole. Acest truc va impiedica cresterea excesiva a aluatului.
Coaceti in centrul cuptorului pentru 12 minute, apoi scoateti tava si indepartati hartia de copt impreuna cu boabele de fasole. Puneti din nou tava la cuptor si coaceti pentru inca 3-7 minute, pana cand tartele sunt usor rumenite. Scoateti din cuptor.
4. Reduceti temperatura cuptorului la 180 de grade.
5. Fierbeti spranghelul in apa pentru 1-2 minute, apoi scurgeti si clatiti sub apa rece.
Puneti pe fiecare tarta cate 4 fire de sparanghel. Presarati branza Roquefort. Bateti usor smantana cu ouale, apoi adaugati piperul si amestecati. Turnati amestecul peste sparanghel si branza. Coaceti 15-20 de minute sau pana cand tartele se rumenesc.
Scoateti tartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca pentru 5-10 minute. Puteti sa le serviti calde sau reci.
Pentru tarte:
125g faina
60g unt fara sare
50g nuci, pisate
Pentru umplutura:
16 fire sparanghel
100-125g branza Roquefort
142ml smantana de gatit
2 oua
piper
4×12 cm forme de tarte
Adaugă comentariu