- Se presară o mână de făină pe un blat de lucru și se întinde aluatul de foietaj și se modelează până ajunge la o grosime de 0,5 cm.
- Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Puneți jumătate din cantitatea de unt, puțină și zahărul într-o tigaie pentru cuptor.
- Adăugați caisele tăiate e jumătate și caramelizați-le având grijă să nu se ardă.
- Adăugați restul de unt tăiat în cuburi și acoperiți cu aluat.
- Introduceți în cuptor pentru 25-30 de minute.
- Când este gata, scoateți tigaia și răsturnați tarta pe un platou, cu aluatul în sus.
- Serviți alături de înghețață.
Credit Foto: Fotolia/ dolphy_tv
Poza principala
- 1 minge aluat foietaj ( 400 grame )
- 8 caise proaspete, tăiate în jumătate
- 100 g zahăr tos
- 50 g unt
- 2 linguri apă
Cine ar putea refuza un desert franțuzesc pregătit cu caise și servit cu înghețată?
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu