1. Coace ardeii pe grătar (sau în cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt), apoi pune-i într-un vas. Presară sare deasupra și acoperă cu un capac pentru 10-15 minute.
2. Curăță-i de pieliță, cotoare și semințe și taie-i fășii. Amestecă uleiul cu sucul de lămâie, usturoiul, sare și piper după gust și toarnă peste salata de ardei copti.
3. Amestecă ușor și lasă la rece aceste tartine cu salata si ardei copti 15-20 de minute, cât să se întrepătrundă aromele.
4. Servește salata simplă, cu pâine de casă ori lipii proaspete, sau lângă o friptură suculentă.
2 ardei grași roșii
2 ardei grași galbeni
2 ardei grași portocalii
1 lingură cu pătrunjel verde tocat
1 lingură cu mentă tocată
2 căței de usturoi zdrobiți
sucul de la ½ de lămâie
3 linguri cu ulei de măsline
piper negru măcinat
sare
Adaugă comentariu