Aperitive, salate, sosuri

Tartine cu sos de branza

Text
Tartine cu sos de branza
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tartine_cu_sos_de_branza_mg_0112_.jpg

Ingrediente

6 felii de pâine intermediară
250 g caș sau telemea de vacă
1 linguriță muștar
½ pahar bere
60 g unt
câteva fire de pătrunjel verde
piper
sare

Mod de preparare

Tai brânza în felii subțiri, pe care le pui la topit într-o tigaie, pe foc mic. Adaugi muștarul, berea, sare și piper după gust, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până când compoziția capătă consistența unei creme groase.
Prăjești feliile de pâine în untul topit, le ungi cu crema de brânză și le presari cu pătrunjel tocat.
Le introduci pentru câteva minute în cuptorul încins, la foc mic.
Sfat:  Tartinele pot fi o gustare ușoară, puțin picantă și rapidă, pentru situații neprevăzute, când musafiri dragi, dar neașteptați, îți sună la ușă. Oferă-le acestora lângă un pahar cu bere și vei încălzi instantaneu atmosfera! Iar dacă le cunoști deja gusturile și preferă o gustare ceva mai condimentată, nu ezita să întrebuințezi muștar Dijon, precum și puțină boia și plante aromatice uscate, mărunțite. Câteva felii de roșie sau castravete „salvează“ aspectul tartinelor.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE