1. Îndepărtează semințele de dovleac, după care taie pulpa în cubulețe. Separat, curăță ceapa, tai-o julien și înăbuș-o în unt topit. Adaugă cubulețele de dovleac și lasă-le să se călească împreună.
2. După 5 minute, adaugă usturoiul feliat, ghimbirul ras, sosul de soia si chili. Potriveste gustul de sare și lasă pe foc mic, aproximativ 30 de minute. La final, adaugă sosul de roșii și mai lasă 10 minute.
3. Răstoarnă amestecul fierbinte în 3-4 bocane sterilizate. Închide-le ermetic și așază-le cu gura în jos. Lasă-le să se răcorească la temperatura camerei.
4. Servește ghiveciul din dovleac pe felii de pâine prăjită sau alături de o friptură la grătar.
credit foto: Photoland/Profimedia
1,5 kg pulpă de dovleac
6 cepe mici
6 căței de usturoi
100 g sos gros de roșii
1 linguriță cu chili
1 linguriță cu chili
3 linguri cu sos de soia
3 linguri cu unt (sau untură)
Adaugă comentariu