Cureti cartofii, ii speli, ii tai in bucati mari si ii fierbi acoperiti in apa sarata, vreo 20 de minute. Scurgi apa si-i lasi intr-o strecuratoare pana nu mai au nicio picatura de apa. Cat sunt inca fierbinti, ii pasezi, dupa care ii lasi la racit.
Formezi un aluat din cartofii pasati, faina, 40 g unt, galbenusuri, zahar si un pic de sare. Amesteci magiunul de prune cu scortisoara si rom. Aluatul il intinzi pe suprafata de lucru, aducandu-l la o grosime de 3-4 mm.
Cu un pahar cu gura larga „decupezi” din aluat cercuri, iar coca ramasa o framanti din nou, o intinzi si o tai in cercuri pana se termina. Intr-o oala mare, pui la fiert suficienta apa cu ¼ lingurita cu sare.
Pe fiecare cerc din aluat, pui cate o jumatate de lingura cu magiun si pliezi astfel incat sa obtii tascute ca o semiluna. Marginile le presezi foarte bine, sa nu se desfaca la fiert. Pui tascutele la fiert in apa cam 10 minute, la foc slab.
Le scoti cu o spumiera si le lasi la scurs pe un servet de bucatarie curat. Restul de unt il pui la topit intr-o tigaie mare, apoi rumenesti in el pesmetul.
Tavalesti tascutele in acest amestec, le pui pe farfurie, le pudrezi cu zahar pudra si le aduci la masa fierbinti.
Revista FEMEIA.
500 g cartofi fainosi fierti
sare
120 g faina foarte fina
120 g unt moale
2 galbenusuri
2 linguri cu zahar
220 g magiun de prune
2 linguri cu rom
1 lingurita cu praf de scortisoara
4 linguri cu pesmet
2 linguri cu zahar pudra
faina pentru suprafata de lucru
Comentariu