Deserturi & băuturi

Taste cu gem de prune

Text
Taste cu gem de prune
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
taste_cu_gem_de_prune__mg_8895.jpg

Ingrediente

3 ouă
1 linguriță de sare
300 g făină
1 borcan gem de prune cât mai tare
150 g pesmet
2 – 3 linguri de zahăr (după gust)
150 g nuci măcinate +
1 albuș

Mod de preparare

Faci o cocă din ouă, sare și făină cât cuprinde și o frămânți bine până se omogenizează. Întinzi o foaie cât mai subțire și îi dai o formă cât mai rotundă. Pe jumătate de foaie pui câte 1 linguriță de gem la distanță de 4 cm. Bați un albuș spumă și, cu o pensulă, ungi foaia pe margine și printre grămăjoare. Apoi acoperi cu cealaltă jumătate de foaie. Presezi cele două foi cu degetele și tai pătrate. Ai grijă să nu iasă gemul! Într-o oală cu apă care fierbe, pui toate taștele deodată. În altă oală pui puțin ulei și adaugi pesmetul, zahărul și nucile și prăjești puțin compoziția. Pui taștele și amesteci. Taștele se vor îmbrăca în pesmet și vor fi asemănătoare la gust cu găluștile cu prune.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE