Tempura cu fructe de mare si legume

Fructele de mare se spală bine, se eviscerează, se scurg de excesul de apă, se zvântă și se taie în bucăți.
Legumele se taie rondele, iar sparanghelul se lasă întreg sau se taie în două bucăți pe lungime.
Cerne cele două tipuri de făină împreună cu bicarbonatul și adaugă apă minerală foarte rece, amestecând totul cu un tel până se obține consistența aluatului de clătite.
Se trec legumele prin aluat, se presară apoi cu pesmet și se prăjesc în baie de ulei bine încins.
Când capătă o culoare aurie, se scot pe un grătar pentru a elimina excesul de ulei.
Procedează la fel și cu fructele de mare, însă înainte de a le trece prin aluat, tăvălește-le prin făină.
Sărează la final după gust.
Se servesc calde cu sos de soia sau sos iute.

Credit foto: Fotolia/ zstock

Poza principala

tempura_fructe_de_mare_legume.jpg

300 g mix fructe de mare ( caracatiță, sepie, creveți )
5 buchețele broccoli
6 fire sparanghel
3 dovlecei
1 ceapă
150 g făină orez
150 g făină albă
200 g pesmet
1 linguriță bicarbonat
apă minerală
1 l ulei floarea soarelui
sare
sos soia sau sos chilly

Pregătește-le celor dragi o surpriză și încăntă-i cu aromele Japoniei la masa de seară. Pregătește această tempura pentru întreaga familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE