Legume prăjite în stil japonez. Învață cum să nu dai greș, folosind rețeta lui Martha Stewart.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6-8
Ingrediente:
- ulei floarea sorelui pentru prăjit
- 200 g făină albă universală
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 ouă mari, ușor bătute
- 1-2 căni apă cu gheață
- 1 cartof dulce mediu, feliat subțire
- 1 vânătă mică, feliată subțire
- 1 dovlecel mediu, feliat subțire
- 1 zucchini mediu, feliat subțire
- 1 căpățână broccoli, separat în buchețele
- sare grunjoasă
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul, aproximativ 5 cm într-o cratiță grea pe foc mediu, până atinge temperatura de 190 de grade.
- Între timp preparați aluatul. Amestecați făina, amidonul și praful de copt într-un castron puțin adânc.
- Bateți cu un tel oul și 1/2 cană de apă din care ați sco gheața, până se combină, apoi încorporați acest amestec în cel de făină și amestecați până când se omogenizează.
- Adăugați destulă apă pentru a obține consistența unui aluat lejer de clătite.
- Prăjiți când uleiul este fierbinte, dați legumele una câte una prin aluat pentru a se acoperi complet, apoi lăsați excesul să se scurgă într-un castron.
- Lucrând în tranșe și folosind o spumieră, scufundați cu grijă legumele în ulei.
- Prăjiți-le, întorcându-le o dată, până se rumenesc și se pătrund, iar aluatul se umflă, cam 3 minute pentru majoritatea legumelor.
- Transferați-le la scurs pe o tavă tapetată cu servețele de hțrtie și presărați-le deasupra cu sare.
- Transferați-le pe un platou și serviți cu sos de soia.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu