Vegetarian & vegan

Tempura de legume, rețetă Martha Stewart

Legume prăjite în stil japonez. Învață cum să nu dai greș, folosind rețeta lui Martha Stewart.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • ulei floarea sorelui pentru prăjit
  • 200 g făină albă universală
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă mari, ușor bătute
  • 1-2 căni apă cu gheață
  • 1 cartof dulce mediu, feliat subțire
  • 1 vânătă mică, feliată subțire
  • 1 dovlecel mediu, feliat subțire
  • 1 zucchini mediu, feliat subțire
  • 1 căpățână broccoli, separat în buchețele
  • sare grunjoasă

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul, aproximativ 5 cm într-o cratiță grea pe foc mediu, până atinge temperatura de 190 de grade.
  2. Între timp preparați aluatul. Amestecați făina, amidonul și praful de copt într-un castron puțin adânc.
  3. Bateți cu un tel oul și 1/2 cană de apă din care ați sco gheața, până se combină, apoi încorporați acest amestec în cel de făină și amestecați până când se omogenizează.
  4. Adăugați destulă apă pentru a obține consistența unui aluat lejer de clătite.
  5. Prăjiți când uleiul este fierbinte, dați legumele una câte una prin aluat pentru a se acoperi complet, apoi lăsați excesul să se scurgă într-un castron.
  6. Lucrând în tranșe și folosind o spumieră, scufundați cu grijă legumele în ulei.
  7. Prăjiți-le, întorcându-le o dată, până se rumenesc și se pătrund, iar aluatul se umflă, cam 3 minute pentru majoritatea legumelor.
  8. Transferați-le la scurs pe o tavă tapetată cu servețele de hțrtie și presărați-le deasupra cu sare.
  9. Transferați-le pe un platou și serviți cu sos de soia.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE