Conopida, un adevărat deliciu și un cadou prețios pentru organism.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 conopidă (aproximativ 800 g) tocată mărunt
- 1 ceapă, feliată
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 lingură ulei măsline
- un praf de sare
- piper măcinat, după gust
Modalitate de preparare:
- Gătiți ceapa și usturoiul într-un vas mare cu uleiul de măsline la foc mediu și mențineți până se înmoaie.
- Se adaugă conopida fin tocată și 1/4 ceașcă de apă sau supă de legume.
- Se acoperă vasul complet cu un capac și lăsați focul la mic.
- Gătiți timp de 5 – 10 minute, amestecând de 1-2 ori pentru a vă asigura că este suficient lichid în oală.
- Este important să nu gătiți conopida în exces pentru a putea păstra aroma proaspătă intactă.
- Eliminați de pe sursa de foc și așezați într-un mixer de mare viteză.
- Asezonați cu sare și piper.
- Se amestecă până la omogenizare și până când aveți o consistență cremoasă.
- Se servește cald.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu